TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sivas'ta "Yeni Destekleme Modeli" Toplantısı Düzenlendi

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2024 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2024 12:27
Kaynak: İHA
Sivas'ta "Yeni Destekleme Modeli" Toplantısı Düzenlendi

Sivas İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından organize edilen “Tarımsal Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" bilgilendirme toplantısı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya, Sivas Valisi Yılmaz Şimşek, il protokolü, tarım paydaşları ve çiftçiler katıldı.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetintaş ve İl Tarım ve Orman Müdürü Seyit Yıldız açılış konuşmalarını yaptı. Vali Şimşek, yeni modelin Sivas’a, ülkemize ve üreticilere hayırlı olmasını dileyerek, tarım ve hayvancılığın önemini vurguladı.

Tarım ve Hayvancılık Stratejik Öneme Sahip

Vali Şimşek, küresel ısınma ve iklim değişikliği nedeniyle dünya genelinde tarım arazilerinin üçte birinin bozulduğunu ve çölleşme ile erozyonun geleceği tehdit eden sorunlar olduğunu belirtti. Şimşek, “Bu nedenle tarım ve hayvancılık çok değerli bir sektör haline geldi. Sanayi ve teknolojide ön plana çıkan ülkeler bile tarım ve hayvancılığa büyük yatırımlar yapıyor,” dedi.

"Sivas, Tarım ve Hayvancılığın Önemli Merkezi"

Sivas’ın tarımsal potansiyeli ile öne çıkan bir şehir olduğuna değinen Vali Şimşek, “Sivas, bereketli toprakları ve uygun iklim koşullarıyla tarım ve hayvancılığın merkezi konumunda. İlimizin ekonomisi büyük oranda tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Geniş ve verimli tarım arazilerinde birçok ürün hasadı yapılıyor,” diye konuştu.

"Yeni Model Sivas İçin Önemli"

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan “Tarımda Yeni Dönem: Üretim Planlaması ve Yeni Destekleme Modeli" programının Sivas için çok önemli bir adım olduğunu belirten Vali Şimşek, "Bu program, hem bitkisel hem hayvansal üretim için uzun vadeli planlamalar yapılmasını sağlayacak. Mazotun 0’ünün, gübrenin ise %50’sinin devlet tarafından karşılanması, ayrıca 2 yıl işlenmeyen tarım arazilerinin kiralanarak üretime kazandırılması gibi önemli yenilikler var. Genç ve kadın üreticilere ilave destek verilmesi de sektöre canlılık katacak” dedi.

"Sivas, Türkiye Yüzyılında Yıldız Gibi Parlayacak"

Sivaslı çiftçilerin bu modelden maksimum fayda sağlayacaklarına inandığını dile getiren Şimşek, tarım ve hayvancılık sektöründe Sivas’ın bir marka şehir haline gelmesi için çalışacaklarını ifade etti. "Türkiye Yüzyıl’ında ilimizin pek çok alanda olduğu gibi tarım ve hayvancılıkta da yıldız gibi parlayacağına inanıyorum," dedi.

Vali Şimşek, bu modelin hayata geçirilmesinden dolayı Cumhurbaşkanına ve Tarım Bakanlığına şükranlarını sunarak, modelin üreticilere ve sektöre faydalı olmasını temenni etti.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.