TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı

Türkiye’de havaların soğumasıyla bağışıklık sistemini güçlendiren şalgam suyuna ilgi yüzde 40 arttı. Geleneksel içecek, hem iç piyasada hem de yurt dışında yoğun talep görüyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.02.2025 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2025 12:30
Kaynak: İHA
Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı

Şalgamın Bağışıklığa Etkisi

Siyah havuç ve özel mayayla hazırlanan şalgam, probiyotik özellikleriyle bağışıklığı destekliyor. İçeriğindeki antosiyanin pigmentleri ve beta karoten, A vitamini üretimini destekleyerek göz, cilt ve kalp sağlığına katkı sağlıyor.

Gluten İçermiyor, Çölyak Hastaları Tüketebilir

Gıda Mühendisi Evren Şekeroğlu, şalgamın gluten içermediğini belirterek, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceğini ifade etti. Üretim sürecinde kullanılan ekşi hamurun fermantasyon sonrası süzülmesiyle gluten içermeyen bir içecek elde ediliyor.

Dört Mevsim Tüketilmeli

Şalgamın sadece kış aylarında değil, yıl boyunca tüketilmesi öneriliyor. Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlayan içecek, et ve hamur işi yemeklerle sıkça tercih ediliyor. Şalgam, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.