Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı
Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı
Türkiye’de havaların soğumasıyla bağışıklık sistemini güçlendiren şalgam suyuna ilgi yüzde 40 arttı. Geleneksel içecek, hem iç piyasada hem de yurt dışında yoğun talep görüyor.
Haber Giriş Tarihi: 19.02.2025 12:12
Haber Güncellenme Tarihi: 19.02.2025 12:30
Kaynak:
İHA
Şalgamın Bağışıklığa Etkisi
Siyah havuç ve özel mayayla hazırlanan şalgam, probiyotik özellikleriyle bağışıklığı destekliyor. İçeriğindeki antosiyanin pigmentleri ve beta karoten, A vitamini üretimini destekleyerek göz, cilt ve kalp sağlığına katkı sağlıyor.
Gluten İçermiyor, Çölyak Hastaları Tüketebilir
Gıda Mühendisi Evren Şekeroğlu, şalgamın gluten içermediğini belirterek, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceğini ifade etti. Üretim sürecinde kullanılan ekşi hamurun fermantasyon sonrası süzülmesiyle gluten içermeyen bir içecek elde ediliyor.
Dört Mevsim Tüketilmeli
Şalgamın sadece kış aylarında değil, yıl boyunca tüketilmesi öneriliyor. Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlayan içecek, et ve hamur işi yemeklerle sıkça tercih ediliyor. Şalgam, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Soğuk Havalarda Şalgam Suyuna Talep Yüzde 40 Arttı
Türkiye’de havaların soğumasıyla bağışıklık sistemini güçlendiren şalgam suyuna ilgi yüzde 40 arttı. Geleneksel içecek, hem iç piyasada hem de yurt dışında yoğun talep görüyor.
Şalgamın Bağışıklığa Etkisi
Siyah havuç ve özel mayayla hazırlanan şalgam, probiyotik özellikleriyle bağışıklığı destekliyor. İçeriğindeki antosiyanin pigmentleri ve beta karoten, A vitamini üretimini destekleyerek göz, cilt ve kalp sağlığına katkı sağlıyor.
Gluten İçermiyor, Çölyak Hastaları Tüketebilir
Gıda Mühendisi Evren Şekeroğlu, şalgamın gluten içermediğini belirterek, çölyak hastalarının güvenle tüketebileceğini ifade etti. Üretim sürecinde kullanılan ekşi hamurun fermantasyon sonrası süzülmesiyle gluten içermeyen bir içecek elde ediliyor.
Dört Mevsim Tüketilmeli
Şalgamın sadece kış aylarında değil, yıl boyunca tüketilmesi öneriliyor. Probiyotik içeriği sayesinde sindirim sistemine fayda sağlayan içecek, et ve hamur işi yemeklerle sıkça tercih ediliyor. Şalgam, Türkiye’nin yanı sıra Avrupa başta olmak üzere 30'dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER