Muşlu besiciler, yem maliyetlerini azaltmak için söğüt dallarını hayvanlarına yem olarak veriyor. Bu yöntem hem tasarruf sağlıyor hem de süt verimini artırıyor.
Haber Giriş Tarihi: 19.01.2025 10:08
Haber Güncellenme Tarihi: 19.01.2025 10:14
Kaynak:
İHA
MUŞ (İHA) - Muş’ta hayvancılıkla uğraşan besiciler, söğüt dallarını küçükbaş hayvanlarına yem olarak vererek yem maliyetlerini düşürüyor. Karın yoğun yağdığı Muş’ta, kış aylarında hayvanlarını beslemek için ekonomik ve doğal bir yöntem geliştiren besiciler, bu sayede hem samandan tasarruf ediyor hem de hayvanlarının süt verimini artırıyor.
KIŞ AYLARINDA SÖĞÜT DALI ÇÖZÜMÜ
Kış mevsiminin başlamasıyla, hayvanlarını kar üzerinde besleyen çiftçiler, kendilerine ait bahçe ve arazilerdeki söğüt ağaçlarını budayarak dallarını yem olarak kullanıyor. Besiciler, sabahları saman ve arpa, öğleden sonraları ise söğüt dalları ile hayvanlarını besleyerek verimliliği artırmayı hedefliyor.
HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI
Besicilerden Abuzer Güngör, söğüt dalı yönteminin avantajlarını, "Kar yağışı ile birlikte hayvanlarımızı kar üzerinde beslemeye başladık. Yemden ve samandan tasarruf etmek için kendi bahçelerimizde ektiğimiz söğüt ağaçlarının dallarını hayvanlarımıza veriyoruz. Söğüt dalı taze olduğu için hem sağlıklı hem de süt verimini artırıyor. Söğüt dallarını budadıktan sonra sırtımızda taşıyarak keçilerin olduğu alana getirerek onlara veriyoruz" sözleriyle anlattı.
Muşlu çiftçilerin bu yenilikçi yöntemi, zorlu kış şartlarında hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getiriyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Muş'ta Besicilerden Kışlık Yem Derdine Söğüt Dalı Çözümü
Muşlu besiciler, yem maliyetlerini azaltmak için söğüt dallarını hayvanlarına yem olarak veriyor. Bu yöntem hem tasarruf sağlıyor hem de süt verimini artırıyor.
MUŞ (İHA) - Muş’ta hayvancılıkla uğraşan besiciler, söğüt dallarını küçükbaş hayvanlarına yem olarak vererek yem maliyetlerini düşürüyor. Karın yoğun yağdığı Muş’ta, kış aylarında hayvanlarını beslemek için ekonomik ve doğal bir yöntem geliştiren besiciler, bu sayede hem samandan tasarruf ediyor hem de hayvanlarının süt verimini artırıyor.
KIŞ AYLARINDA SÖĞÜT DALI ÇÖZÜMÜ
Kış mevsiminin başlamasıyla, hayvanlarını kar üzerinde besleyen çiftçiler, kendilerine ait bahçe ve arazilerdeki söğüt ağaçlarını budayarak dallarını yem olarak kullanıyor. Besiciler, sabahları saman ve arpa, öğleden sonraları ise söğüt dalları ile hayvanlarını besleyerek verimliliği artırmayı hedefliyor.
HEM EKONOMİK HEM SAĞLIKLI
Besicilerden Abuzer Güngör, söğüt dalı yönteminin avantajlarını, "Kar yağışı ile birlikte hayvanlarımızı kar üzerinde beslemeye başladık. Yemden ve samandan tasarruf etmek için kendi bahçelerimizde ektiğimiz söğüt ağaçlarının dallarını hayvanlarımıza veriyoruz. Söğüt dalı taze olduğu için hem sağlıklı hem de süt verimini artırıyor. Söğüt dallarını budadıktan sonra sırtımızda taşıyarak keçilerin olduğu alana getirerek onlara veriyoruz" sözleriyle anlattı.
Muşlu çiftçilerin bu yenilikçi yöntemi, zorlu kış şartlarında hayvancılığı daha sürdürülebilir hale getiriyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER