Manisa’da Güvenilir Gıda İçin Hasat Öncesi Denetim
Manisa’da Güvenilir Gıda İçin Hasat Öncesi Denetim
Tarım ekipleri, tarladan sofraya kadar güvenli gıda sürecini sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı.
Haber Giriş Tarihi: 21.12.2024 13:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.12.2024 13:39
Kaynak:
İHA
MANİSA (İHA) - Manisa’nın Salihli ilçesinde, tarladan sofraya güvenilir gıda temini amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat öncesi denetimlerini sürdürüyor.
Tarımsal üretimin yıl boyunca devam ettiği Salihli Ovası’nda, güvenli gıdaya erişim için üretim sürecinin her aşaması denetim altında tutuluyor. Bu kapsamda, teknik ekipler özellikle ıspanak üretim alanlarında incelemeler yaparak ürünlerden numuneler alıyor.
Alınan numuneler, insan sağlığını tehdit edebilecek hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımını tespit etmek amacıyla İzmir İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz ediliyor. Ayrıca ekipler, üreticileri bitki koruma ürünlerinin doğru dozda ve uygun zamanlarda kullanımı konusunda bilgilendirerek, ruhsatlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Manisa’da Güvenilir Gıda İçin Hasat Öncesi Denetim
Tarım ekipleri, tarladan sofraya kadar güvenli gıda sürecini sağlamak için denetimlerini sıklaştırdı.
MANİSA (İHA) - Manisa’nın Salihli ilçesinde, tarladan sofraya güvenilir gıda temini amacıyla İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri, hasat öncesi denetimlerini sürdürüyor.
Tarımsal üretimin yıl boyunca devam ettiği Salihli Ovası’nda, güvenli gıdaya erişim için üretim sürecinin her aşaması denetim altında tutuluyor. Bu kapsamda, teknik ekipler özellikle ıspanak üretim alanlarında incelemeler yaparak ürünlerden numuneler alıyor.
Alınan numuneler, insan sağlığını tehdit edebilecek hatalı veya tavsiye dışı pestisit kullanımını tespit etmek amacıyla İzmir İl Gıda Kontrol Laboratuvarı’nda analiz ediliyor. Ayrıca ekipler, üreticileri bitki koruma ürünlerinin doğru dozda ve uygun zamanlarda kullanımı konusunda bilgilendirerek, ruhsatlı ürünlerin tercih edilmesi gerektiğini hatırlatıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER