Kent genelinde 473 çiftçi seralarda sebze üretimi yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.
Haber Giriş Tarihi: 07.03.2025 11:57
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2025 12:01
Kaynak:
İHA
Şanlıurfa'da seracılık sektörü hızla gelişiyor. Kentte 473 çiftçi, küçük ölçekli seralar kurarak domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştiriyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki üreticiler, 1-2 dönümlük seralarla aile işletmesi modeli oluşturuyor.
Erken Üretim, Yüksek Kazanç
Seralarda erken ilkbaharda fide dikimi yapılırken, yaklaşık 40 gün içinde sebzeler gelişmeye başlıyor. Açık tarla üretimine göre daha erken hasat edilen sebzeler, piyasada henüz az olduğu için yüksek fiyatlardan alıcı buluyor.
Uzmanlar ve Üreticilerden Seracılık Tavsiyesi
Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına dikkat çekerek, "Pazarda ürün yokken seralarda yetişen sebzeler daha iyi fiyatlara satılıyor. Bu yüzden seracılık giderek yaygınlaşıyor" dedi.
Üreticilerden Celal Karataş, seracılığın kazançlı bir iş olduğunu belirterek, "Tüm çiftçilerin seracılık yapmasını isterim. İyi bir iştir, kazançlıdır" ifadelerini kullandı. Veysel Akkuş ise "Bir dönümlük serada salatalık yetiştiriyoruz. Kazancı ve verimi yüksek" dedi.
Bölgedeki hızla büyüyen seracılık sektörü, hem çiftçilere yeni ekonomik fırsatlar sunuyor hem de tüketicilere yıl boyunca taze sebze temin edilmesini sağlıyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Şanlıurfa'da Seracılık Yaygınlaşıyor
Kent genelinde 473 çiftçi seralarda sebze üretimi yaparak ekonomiye katkı sağlıyor.
Şanlıurfa'da seracılık sektörü hızla gelişiyor. Kentte 473 çiftçi, küçük ölçekli seralar kurarak domates, biber, salatalık ve patlıcan yetiştiriyor. Özellikle kırsal mahallelerdeki üreticiler, 1-2 dönümlük seralarla aile işletmesi modeli oluşturuyor.
Erken Üretim, Yüksek Kazanç
Seralarda erken ilkbaharda fide dikimi yapılırken, yaklaşık 40 gün içinde sebzeler gelişmeye başlıyor. Açık tarla üretimine göre daha erken hasat edilen sebzeler, piyasada henüz az olduğu için yüksek fiyatlardan alıcı buluyor.
Uzmanlar ve Üreticilerden Seracılık Tavsiyesi
Ziraat Yüksek Mühendisi Mehmet Tekçe, seracılığın avantajlarına dikkat çekerek, "Pazarda ürün yokken seralarda yetişen sebzeler daha iyi fiyatlara satılıyor. Bu yüzden seracılık giderek yaygınlaşıyor" dedi.
Üreticilerden Celal Karataş, seracılığın kazançlı bir iş olduğunu belirterek, "Tüm çiftçilerin seracılık yapmasını isterim. İyi bir iştir, kazançlıdır" ifadelerini kullandı. Veysel Akkuş ise "Bir dönümlük serada salatalık yetiştiriyoruz. Kazancı ve verimi yüksek" dedi.
Bölgedeki hızla büyüyen seracılık sektörü, hem çiftçilere yeni ekonomik fırsatlar sunuyor hem de tüketicilere yıl boyunca taze sebze temin edilmesini sağlıyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER