TÜİK verilerine göre ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayında geçen yıla göre yüzde 5,4 azaldı.
Haber Giriş Tarihi: 14.04.2025 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2025 10:44
Kaynak:
İHA
Süt üretiminde gerileme, yoğurtta artış
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ait süt ve süt ürünleri üretim istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, ticari süt işletmeleri bu dönemde toplam 857 bin 821 ton inek sütü topladı. Bu miktar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,4’lük bir düşüşe işaret ediyor. Ocak-Şubat döneminde ise düşüş yüzde 1,5 oldu.
Yoğurt üretimi yükseldi, içme sütü ve tereyağı geriledi
Şubat ayında inek peyniri üretiminde kayda değer bir değişiklik görülmezken, yoğurt üretimi yüzde 4,6 arttı. İçme sütü üretimi yüzde 0,6, tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 1,5 oranında azaldı.
Ocak-Şubat döneminde ise yoğurt üretimi yüzde 3,6 artarken, inek peyniri üretimi yüzde 0,6, içme sütü yüzde 1,4 azaldı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 0,4 oranında artış gösterdi.
Veriler süt sektöründeki dengeli değişimi ortaya koyuyor
TÜİK verileri, süt sektöründe üretim kalemlerine göre farklı yönlerde değişimler yaşandığını gösteriyor. İnek sütü toplama miktarındaki düşüş dikkat çekerken, özellikle yoğurt üretimindeki artış sektörün bazı alanlarda büyümeyi sürdürdüğünü ortaya koyuyor.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
İnek sütü üretiminde düşüş: Yüzde 5,4 azaldı
TÜİK verilerine göre ticari süt işletmeleri tarafından toplanan inek sütü miktarı, Şubat ayında geçen yıla göre yüzde 5,4 azaldı.
Süt üretiminde gerileme, yoğurtta artış
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Şubat ayına ait süt ve süt ürünleri üretim istatistiklerini yayımladı. Verilere göre, ticari süt işletmeleri bu dönemde toplam 857 bin 821 ton inek sütü topladı. Bu miktar, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,4’lük bir düşüşe işaret ediyor. Ocak-Şubat döneminde ise düşüş yüzde 1,5 oldu.
Yoğurt üretimi yükseldi, içme sütü ve tereyağı geriledi
Şubat ayında inek peyniri üretiminde kayda değer bir değişiklik görülmezken, yoğurt üretimi yüzde 4,6 arttı. İçme sütü üretimi yüzde 0,6, tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 1,5 oranında azaldı.
Ocak-Şubat döneminde ise yoğurt üretimi yüzde 3,6 artarken, inek peyniri üretimi yüzde 0,6, içme sütü yüzde 1,4 azaldı. Tereyağı ve sadeyağ üretimi ise yüzde 0,4 oranında artış gösterdi.
Veriler süt sektöründeki dengeli değişimi ortaya koyuyor
TÜİK verileri, süt sektöründe üretim kalemlerine göre farklı yönlerde değişimler yaşandığını gösteriyor. İnek sütü toplama miktarındaki düşüş dikkat çekerken, özellikle yoğurt üretimindeki artış sektörün bazı alanlarda büyümeyi sürdürdüğünü ortaya koyuyor.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER