Türkiye’de Yumurta Tüketimi Hedeflenen Seviyenin Gerisinde
Türkiye’de Yumurta Tüketimi Hedeflenen Seviyenin Gerisinde
Türkiye’de kişi başına yılda sadece 150 yumurta düşerken, uzmanlar bu sayının arttırılması gerektiğini söylüyor. Yumurta, gelecekte ekonomik ve çevre dostu üretimi sayesinde başlıca protein kaynağı olacak.
Haber Giriş Tarihi: 11.10.2024 12:53
Haber Güncellenme Tarihi: 11.10.2024 12:57
Kaynak:
İHA
HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Dünya Yumurta Günü'nde yaptığı açıklamada, yumurtanın uzun vadede en ekonomik ve çevre dostu protein kaynağı olarak önemini koruyacağını belirtti. Yumurta üretiminin kırmızı etten on kat daha az karbon salınımı yaptığını ve su tüketiminin üçte bir oranında daha düşük olduğunu vurguladı.
Yumurta Üretiminde Türkiye'nin Durumu
Türkiye’de 100 milyon yumurta tavuğundan yıllık 18 milyar yumurta üretiliyor ve bunun 2 milyarı ihraç ediliyor. Türkiye’de kişi başına düşen yıllık yumurta tüketimi ise 150 civarında. Bu rakam, gelişmiş ülkelerde 400'e kadar çıkıyor. Sezer, Türkiye'deki tüketimi artırmanın gerekli olduğunu, üretimin ise devlet desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Üretimin Artması İçin Destek Çağrısı
Sezer, üreticilerin önünün açılması gerektiğini ve üretimi arttırmanın yolunun, üreticilerin kâr edebilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, ihracatın dengeli bir unsur olduğunu ve bu konuda kısıtlamalar olmaması gerektiğini vurguladı.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Türkiye’de Yumurta Tüketimi Hedeflenen Seviyenin Gerisinde
Türkiye’de kişi başına yılda sadece 150 yumurta düşerken, uzmanlar bu sayının arttırılması gerektiğini söylüyor. Yumurta, gelecekte ekonomik ve çevre dostu üretimi sayesinde başlıca protein kaynağı olacak.
HasTavuk Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Sezer, Dünya Yumurta Günü'nde yaptığı açıklamada, yumurtanın uzun vadede en ekonomik ve çevre dostu protein kaynağı olarak önemini koruyacağını belirtti. Yumurta üretiminin kırmızı etten on kat daha az karbon salınımı yaptığını ve su tüketiminin üçte bir oranında daha düşük olduğunu vurguladı.
Yumurta Üretiminde Türkiye'nin Durumu
Türkiye’de 100 milyon yumurta tavuğundan yıllık 18 milyar yumurta üretiliyor ve bunun 2 milyarı ihraç ediliyor. Türkiye’de kişi başına düşen yıllık yumurta tüketimi ise 150 civarında. Bu rakam, gelişmiş ülkelerde 400'e kadar çıkıyor. Sezer, Türkiye'deki tüketimi artırmanın gerekli olduğunu, üretimin ise devlet desteğiyle güçlendirilmesi gerektiğini ifade etti.
Üretimin Artması İçin Destek Çağrısı
Sezer, üreticilerin önünün açılması gerektiğini ve üretimi arttırmanın yolunun, üreticilerin kâr edebilmesiyle mümkün olacağını belirtti. Ayrıca, ihracatın dengeli bir unsur olduğunu ve bu konuda kısıtlamalar olmaması gerektiğini vurguladı.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER