Erzincan’da Jeotermal Destekli Seralarda Kışın Domates Üretimi
Erzincan’da Jeotermal Destekli Seralarda Kışın Domates Üretimi
Erzincan’da hava sıcaklıklarının eksi 15 derecelere kadar düştüğü kış aylarında, jeotermal ısıtmalı seralarda sebze üretimi aralıksız devam ediyor.
Haber Giriş Tarihi: 04.02.2025 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 04.02.2025 12:15
Kaynak:
İHA
Ekşisu bölgesinde özel sektör tarafından kurulan jeotermal seralarda domates hasadı başladı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ekşisu ve Akyazı bölgelerinde domates ve marul üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulunarak üreticilerden bilgi aldı.
Seracılık Erzincan için büyük potansiyel taşıyor
Erzincan’ın Türkiye’nin en soğuk bölgelerinden biri olmasına rağmen jeotermal kaynakların değerlendirilmesiyle kış aylarında üretimin sürdüğünü belirten İl Müdürü Koçaker, “Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı gece eksi 15 dereceye kadar düşüyor. Ancak Ekşisu bölgesindeki jeotermal kaynakları en iyi şekilde kullanarak sebze üretimi yapabiliyoruz. Domateslerin hem yurt içine hem de yurt dışına satılması, Erzincan’ın seracılık potansiyelini gözler önüne seriyor” dedi.
Erzincan, seracılık üssü haline geliyor
Bölgedeki seracılık faaliyetlerini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Koçaker, “Akyazı Mahallemizde genç bir ziraat mühendisi arkadaşımız marul üretimi yapıyor. Başarılı üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu potansiyeli daha da artırarak Erzincan’a ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Erzincan’da Jeotermal Destekli Seralarda Kışın Domates Üretimi
Erzincan’da hava sıcaklıklarının eksi 15 derecelere kadar düştüğü kış aylarında, jeotermal ısıtmalı seralarda sebze üretimi aralıksız devam ediyor.
Ekşisu bölgesinde özel sektör tarafından kurulan jeotermal seralarda domates hasadı başladı. Erzincan Tarım ve Orman İl Müdürü Alper Koçaker, Ekşisu ve Akyazı bölgelerinde domates ve marul üretimi yapılan seralarda incelemelerde bulunarak üreticilerden bilgi aldı.
Seracılık Erzincan için büyük potansiyel taşıyor
Erzincan’ın Türkiye’nin en soğuk bölgelerinden biri olmasına rağmen jeotermal kaynakların değerlendirilmesiyle kış aylarında üretimin sürdüğünü belirten İl Müdürü Koçaker, “Ocak ve Şubat aylarında hava sıcaklığı gece eksi 15 dereceye kadar düşüyor. Ancak Ekşisu bölgesindeki jeotermal kaynakları en iyi şekilde kullanarak sebze üretimi yapabiliyoruz. Domateslerin hem yurt içine hem de yurt dışına satılması, Erzincan’ın seracılık potansiyelini gözler önüne seriyor” dedi.
Erzincan, seracılık üssü haline geliyor
Bölgedeki seracılık faaliyetlerini daha da geliştirmeyi hedeflediklerini ifade eden Koçaker, “Akyazı Mahallemizde genç bir ziraat mühendisi arkadaşımız marul üretimi yapıyor. Başarılı üreticilerimizle gurur duyuyoruz. Önümüzdeki yıllarda bu potansiyeli daha da artırarak Erzincan’a ve ülkemize katma değer sağlamaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER