Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Samsun’da döner skandalı: Bayat etle satışa devam etmişler

Önceki güne ait pişmiş dönerlerin çiğ etle karıştırılarak satıldığı tespit edildi, insan sağlığını tehdit eden etlere el konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 09:54
Kaynak: İHA
Samsun’da döner skandalı: Bayat etle satışa devam etmişler

Bayat döneri tekrar satışa sundular

Samsun'da dönercilere yönelik yapılan denetimlerde skandal uygulamalar ortaya çıktı. Pişmiş ama satılamamış dönerlerin, yeni çiğ etin altına takılarak ertesi gün yeniden satışa sunulmaya çalışıldığı, hatta bu etlerin kesilip taze dönerlerle karıştırıldığı belirlendi.

Raf ömrü ihlal edilmiş, insan sağlığı riske atılmış

Türk Gıda Kodeksi’ne göre dönerlerin pişirme işlemine başlandıktan sonra 12 saatlik raf ömrü bulunuyor. Ancak denetimlerde bu sürenin göz ardı edildiği ve bayat dönerlerin satışına devam edildiği saptandı.

Cezai işlem ve imha kararı

Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlkadım, Salıpazarı, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerinde bazı işletmelere idari para cezası uygulandığını ve sağlık açısından risk oluşturan döner etlerine el konularak imha edildiğini açıkladı.

Denetimler sürecek, ihbar hattı açık

Sağlam, denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini belirtti ve vatandaşlara Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu. Bu tür vakaların insan sağlığı açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)

BENZER İÇERİKLER

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.