Samsun’da döner skandalı: Bayat etle satışa devam etmişler
Samsun’da döner skandalı: Bayat etle satışa devam etmişler
Önceki güne ait pişmiş dönerlerin çiğ etle karıştırılarak satıldığı tespit edildi, insan sağlığını tehdit eden etlere el konuldu.
Haber Giriş Tarihi: 10.04.2025 09:52
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2025 09:54
Kaynak:
İHA
Bayat döneri tekrar satışa sundular
Samsun'da dönercilere yönelik yapılan denetimlerde skandal uygulamalar ortaya çıktı. Pişmiş ama satılamamış dönerlerin, yeni çiğ etin altına takılarak ertesi gün yeniden satışa sunulmaya çalışıldığı, hatta bu etlerin kesilip taze dönerlerle karıştırıldığı belirlendi.
Raf ömrü ihlal edilmiş, insan sağlığı riske atılmış
Türk Gıda Kodeksi’ne göre dönerlerin pişirme işlemine başlandıktan sonra 12 saatlik raf ömrü bulunuyor. Ancak denetimlerde bu sürenin göz ardı edildiği ve bayat dönerlerin satışına devam edildiği saptandı.
Cezai işlem ve imha kararı
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlkadım, Salıpazarı, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerinde bazı işletmelere idari para cezası uygulandığını ve sağlık açısından risk oluşturan döner etlerine el konularak imha edildiğini açıkladı.
Denetimler sürecek, ihbar hattı açık
Sağlam, denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini belirtti ve vatandaşlara Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu. Bu tür vakaların insan sağlığı açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekildi.
Sizlere daha iyi hizmet sunabilmek adına sitemizde çerez konumlandırmaktayız. Kişisel verileriniz, KVKK ve GDPR
kapsamında toplanıp işlenir. Sitemizi kullanarak, çerezleri kullanmamızı kabul etmiş olacaksınız.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.
Samsun’da döner skandalı: Bayat etle satışa devam etmişler
Önceki güne ait pişmiş dönerlerin çiğ etle karıştırılarak satıldığı tespit edildi, insan sağlığını tehdit eden etlere el konuldu.
Bayat döneri tekrar satışa sundular
Samsun'da dönercilere yönelik yapılan denetimlerde skandal uygulamalar ortaya çıktı. Pişmiş ama satılamamış dönerlerin, yeni çiğ etin altına takılarak ertesi gün yeniden satışa sunulmaya çalışıldığı, hatta bu etlerin kesilip taze dönerlerle karıştırıldığı belirlendi.
Raf ömrü ihlal edilmiş, insan sağlığı riske atılmış
Türk Gıda Kodeksi’ne göre dönerlerin pişirme işlemine başlandıktan sonra 12 saatlik raf ömrü bulunuyor. Ancak denetimlerde bu sürenin göz ardı edildiği ve bayat dönerlerin satışına devam edildiği saptandı.
Cezai işlem ve imha kararı
Samsun İl Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Sağlam, İlkadım, Salıpazarı, Çarşamba ve Vezirköprü ilçelerinde bazı işletmelere idari para cezası uygulandığını ve sağlık açısından risk oluşturan döner etlerine el konularak imha edildiğini açıkladı.
Denetimler sürecek, ihbar hattı açık
Sağlam, denetimlerin artırılarak sürdürüleceğini belirtti ve vatandaşlara Alo 174 Gıda Hattı üzerinden ihbarda bulunmaları çağrısında bulundu. Bu tür vakaların insan sağlığı açısından büyük risk taşıdığına dikkat çekildi.
Kaynak: İHA
En Çok Okunan Haberler
BENZER İÇERİKLER