TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

‘Kahverengi kokarca, üretici ve tüccarı mağdur etti’

Çarşamba Ticaret Borsası(ÇTB) Meclis Başkanı Toraman, kahverengi kokarcadan dolayışa fındıkta yaşanan verim düşüklüğünün üretici ve tüccarı mağdur ettiğini söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 17.09.2024 16:25
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2024 12:13
Kaynak: İHA
‘Kahverengi kokarca, üretici ve tüccarı mağdur etti’

Çarşamba Ticaret Borsası (ÇTB) Meclis Başkanı Hacı Toraman, kahverengi kokarca zararlısının fındık üretiminde ciddi verim kaybına yol açtığını belirterek, hem üreticilerin hem de tüccarların mağdur olduğunu vurguladı. AK Parti Rize Milletvekili Av. Harun Mertoğlu ve beraberindekiler, ÇTB’yi ziyaret ederek konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

2024 yılında Karadeniz Bölgesi'nde etkisini gösteren kahverengi kokarca zararlısının, tarım ürünlerine büyük zarar verdiği ve özellikle fındık üretiminde ciddi sıkıntılar yaşandığı ifade edildi. Toraman, bu zararın büyümesinin Karadeniz ekonomisi üzerinde olumsuz sonuçlar doğuracağını belirtti.

Toraman, fındık alım satımındaki fiyat dengesizliği ve düşük fiyat sorununa dikkat çekerek, ilçenin en büyük geçim kaynağı olan fındığın hak ettiği değerin altında kalmasının üreticileri ve tüccarları tedirgin ettiğini dile getirdi: “Bu atmosferde alım-satımı gerçekleşen fındık, sanayiciyi de memnun etmeyecek ve Türk fındığı ticaretinde tatmin edici bir dolar getirisi sağlanmayacaktır.”

Ziyarette ÇTB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şevket Zeren, Yönetim Kurulu Üyesi Sezai Atsan ve diğer yetkililer de hazır bulundu. Fındık üretimindeki sorunların çözümü için devlet desteği ve önlemler alınması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar

BENZER İÇERİKLER

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.